Carlos Castaneda

“Természetesen mindenki tudja, hogy az élet túl rövid, de a legtöbb ember igyekszik kiverni ezt a fejéből, és él, mintha holnapok végtelen sora állna előtte. Ha az emberek többsége be tudná csapni magát a halállal kapcsolatban, nem foglalkoztatná őket olyan szenvedélyesen egy futballmeccs kimenetele, egy teleregény cselekménye, a politikusok fecsegése, vagy ezer más dolog, ami valójában semmit sem jelent, ha szembesítjük azzal, hogy végül mindenkire elkerülhetetlenül ráborul a végtelen éjszaka.”

A rossz hely / Dean R. Koontz. – Debrecen : Interjú, 1990 (részlet)

Carlos Castaneda: Don Juan üzenete (a tanítások esszenciája)

Mindegy, ki mit tár fel, vagy mit tart meg magának. Mindaz, amit teszünk, ami és aki vagyunk, a személyes erőnkön nyugszik. Ha elegendő erő áll a rendelkezésünkre, egyetlen kimondott szó is sorsfordító jelentőségű. Ám ha nincs elég személyes erőnk, feltárulhat előttünk a legkáprázatosabb bölcsesség is, egy hajszálnyi változást sem idéz elő.

Carlos Castaneda

Carlos Castaneda (1925-1998)

Hihetetlenül hatékony a teljességünk. Igen csekélyke részével az élet legbonyolultabb feladatait is elvégezhetjük. Ám amikor meghalunk, önmagunk maradéktalan teljességével halunk meg. Ha önmagunk teljességével halunk meg, akkor miért nem élünk a teljességgel?

Nagyon keveseknek áll szándékában odafigyelni; és azon kevesek közül, akik figyelnek, még kevesebben akarnak a hallottak szerint cselekedni; és azok közül, akik hajlandók cselekedni, még kevesebbnek van elegendő személyes ereje, hogy a hasznára legyen a cselekedeteivel.

További anyagokat a menüpontokban találsz.

Ajánló: Gyűjtőpont Egyesület