J. Madison Wright

J. Madison Wright

1984. – 2006. Élt 22 évet. Egy reménység volt…

Már gyermekkorában modellként mutatkozott be a közönség előtt, New York-ban szerződést is kapott. Itt több reklámfilm leforgatása után ráérzett a színészetre, ezért a család átköltözött a másik partra, Los Angeles-be. Itt az igazi kiugrást a Föld 2. című sorozatban alakított True Denziger karaktere hozta meg neki.

J. Madison Wright True Danziger
True Danziger / Earth 2

Ezek után csak pár szerep jutott neki, amik közül említést érdemel a Vészhelyzet 2/7 része: Egyszer fenn, egyszer lenn. Molly Philips-et alakította benne, ezt a részt Emmy-díjra is jelölték!

J. Madison Wright Molly Philips
Molly Philips / ER: Hell and High Water

1999-ben a családdal együtt visszaköltözött a szülővárosába, felhagyott a színészi szereppel. A költözés után sorozatos tüdőgyulladásokat kapott, ekkor restriktív kardiomiopátiát (szívizom-merevséggel járó elfajulás) állapítottak meg nála, szívátültetésre volt szüksége! 2000-ben sikeres műtétet végeztek nála. Pénzügyileg a Föld 2-ben apját játszó Clancy Brown segített neki.

J. Madison Wright Clancy Brown

Madison gyorsan gyógyult, eközben tanult, tanári pályát képzelt el magának. Eközben volt pompom-lány, részt vett egy szervadományozással foglalkozó alapítvány munkájában.

2006. július 8-án feleségül ment Brent Joseph Morris-hoz, orvostanhallgató szerelméhez. Két hétre Hawaii-ra mentek nászútra.

J. Madison Wright Brent Joseph Morris

Hazatérésük utáni másnapon rosszul lett, bevitték a kórházba, ahol július 21.-n szívrohamban meghalt. Nyolc nap múlva lett volna a 22. születésnapja.

Az AR Dyche Memorial Parkban nyugszik.

J. Madison Wright RIP